Non-experts/Experts

Bij het project Non-expert/Experts is een samenwerking geweest met V2_Instituut in Rotterdam, waarin ik met drie medestudenten en drie kunstenaars/onderzoekers onderzocht hoe bepaalde 'hobby-communities' kennis delen en in hoeverre hun verscholen technologien een grotere impact kunnen hebben dan hun eigen achtertuin. Ons doel was om verscholen kennis aan het licht te brengen en verrassende technieken, motivaties en resultaten te onthullen die de experts bereiken.
Ik ging met de kunstenaars Melle Smets, Cynthia Hathaway en Michelle Kasprzak naar de groot groentekweker Bradley Wursten om zijn kweektuin te filmen. Later ben ik ook meegegaan naar een evenement in Leerdam, waarop veel groot groentekwekers samenkwamen om hun groenten officieel te laten wegen. Het was interessant om te zien hoe enthousiast en gedreven alle kwekers waren, maar vooral hoe ze aan nieuwe kennis en informatie kwamen.

Het project resulteerde in de Blow-up avond in V2_instituut, waarbij we twee vrouwelijke bodybuilders, een hondenfokker en een pompoenkweker uitnodigden in gesprek te gaan met Melle, Cynthia of Michelle. Daarnaast maakten we hapjes voor het publiek, gebaseerd op de benodigdheden van de hobby's. Voor de honden maakten we hondenkoekjes, voor de vrouwelijke bodybuilders proteine hapjes en voor de pompoenkwekers kookten we een lekkere pompoensoep.

Klik op de foto rechtsboven om de teaser van de documentaire te zien.